Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


H1N1

2009.10.06

A Magyarok Szövetsége Egészségügyi Tagozata a H1N1 oltásról

Tanulságos jelenet a Mézga Családból: www.youtube.com/watch

 

Azért fontos beszélnünk az oltásról, mert a vakcinát azelőtt forgalomba hozták, mielőtt biztosan tudnánk, hogy milyen mellékhatásai lehetnek az oltásnak.

A vakcina közel egy hónapig hatékony, a kiváltott ellenanyag termelés maximális szintje már három hét múlva csökkenni kezd. Utána újra oltjuk?

Harminc évvel ezelőtt a sertés influenza elleni vakcina oltás többet ártott, mint használt, hiszen huszonötször annyian betegedtek meg, mint amennyi életet megóvott a vakcina.

Gyanús az is, hogy a kormány politikai propagandát állít az oltás mellé, ilyen emberek, mint Kökény Mihály ex miniszter, Bujdosó László, aki levezényelte jogellenesen az egri Kórház átadását a HospInvest Zrt részére, Falus Ferenc országos tiszti főorvossal együtt, akik érdekeltek is a vakcinát előállító Omninvest Kft-ben.

Bujdosó nyilatkozza „a vírus nem váltotta be a félelmeket„, a kormány azonban mégis 4 milliárd forint értékben 6 millió vakcinát rendelt meg.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet a védőoltásokkal kapcsolatos szövődmények harmadik csoportját (hatvan napon belül jelentkező szövődményeket) már nem is vizsgálta, csak kiadta az engedélyt. Az állat és ember kísérletek kiértékelése legkevesebb öt hónapot igényelne, ezek is elmaradtak. Ezek szerint kísérleti nyúlnak tekintenek bennünket.

Az eddigi adatok a vírus kimutatással kapcsolatosan is újra gondolandók, hiszen a gyors tesztekről már tudjuk, hogy csak 47%-ban hatékonyak (amerikai szerzők szerint).

Elsősorban a gyermekek és fiatalok érintettek az eddigi adatok szerint (az érintettek átlag életkora 20-25 év). Tudjuk, hogy gyorsan terjed, de általában enyhe lefolyású. Így furcsának tűnik, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet a 18 éven aluliaknak egyenlőre nem engedélyezi a védőoltás beadását, persze azért, mert ebben a korosztályban sem végezték el a megfelelő vizsgálatokat.

Nem értjük a kapkodást, hiszen május óta 206 ember betegedett meg Magyarországon és csupán 32-en kerültek kórházba. Ilyen statisztikai adatok mellett vajon miért a kapkodás, miért a kampány államilag támogatva, kik azok akik kampányolnak? A mellékhatásokról szinte semmit nem tudunk és - ehhez csak egy kiegészítés - nemzetközi szinten is az egyes kormányok ugyanezt a taktikát választva, ugyanilyen módon próbálják mindenáron átvinni akaratukat. New York állam egészségügyi biztosa elrendelte az egészségügyi intézményekben az egészségügyi dolgozók kötelező oltását – akik nem tesznek eleget, azokat az egészségügyi dolgozókat el kell bocsájtani jelszóval! Az amerikai eü. dolgozók szakszervezetei elítélik ugyan a kötelező oltást, de kérik dolgozóikat, hogy engedjék ezt meg. Mindenki láthatja, nagyon észnél kell lennünk, össze kell tartanunk, mert a hazugság és a hatalom már semmitől sem riad vissza. Azt hiszem, ezek után levonható mindenki számára az ajánlás, hogy ne dőljön be a média által sugallt hazugságoknak.

Vírus fertőzés esetén legfontosabb: nem a vírusok a veszélyesek, hanem az emberek veszélyesen legyengült, rossz állapota. Jó testi, lelki állapotban nem tud úrrá lenni a betegség. Ajánlott még nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása, zöldségek, gyümölcsök illetve étrend kiegészítők formájában.

Dr. Pócs Alfréd
Magyarok Szövetsége
Egészségügyi Tagozat

 

A H1N1 vakcináról

 

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdést és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: "6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!"

A válasz:

A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát.

Miért ellenzem? Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

* Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!

* Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...

* Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.

* Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.

* Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma - hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.

És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. "Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát" - mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).
Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak idézek: "Hát mindennek ára van" - derült ki Németh Zsoltnak, az Omninvest Kft. szóvivőjének szavaiból. Öt éve - amikor a madárinfluenzától volt hangos a világ -, 15 évre szóló szerződést kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védőoltás technológiáját. Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették: csak idő kérdése, és törvényszerűen jönni fog...

"A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást." Azt az oltást, amelynek jó része évről évre megmarad, kárba vész.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?
Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: "Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?"

Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!

Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos