Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2010. Kórkép Heffner Attilától

2010.03.31

Kedves magyarországi katolikus Püspök Urak!

Levelem megírására nem az késztetett, hogy tavalyi püspöki körleveletekben mélyen elvetettétek a sulykot, nevezetesen, hogy a mai magyar hagyományőrzőket, a régi magyar vallás keresőit, kutatóit lepocskondiáztátok. Ezzel egyetlenegy komoly Jézusi úton járó sem foglalkozna érdemben.

Ez a püspök-konferenciai körlevél, állásfoglalás egyébként is komolytalan, tudománytalan és felszínes, tulajdonképpen csak jót tettetek ügyünknek: hiszen végre elismertétek benne létezésünket. Azzal hogy veszélyesnek tartjátok tanainkat, kutatásainkat a " PÁRTUS HERCEGRŐL", Istenanyáról, egy nem zsidó Istenfiúról, ősi szkíta-keresztény tanainkról: nekünk csak jót tettetek! S bár én semmilyen pártnak, egyháznak tagja nem vagyok, senki sem kért fel, hogy helyette szóljak, de minden épeszű, mai magyar táltos-örökség-útkereső nevében mégis bátran válaszolok nektek az EGYETEMES SZERETET NEVÉBEN, Jézus Tiszta Tanai alapján, alapos mérlegeléssel, a püspöki levél megjelenése után mintegy fél évvel - NYÍLT LEVÉL FORMÁJÁBAN, ma 2010 Húsvétján.

Az említett püspöki körlevél egyébként itt letölthető:
http://kdnp.hu/ezaz/a-magyar-katolikus-puspoeki-konferencia-koerlevele-a-katolikus-hit-megorzeserol

A levél megírására - hatgyermekes apaként is - egyértelműen az kötelezett, amikor megtudtam, hogy egyházatokban az elmúlt száz évben, Európa-szerte gyermekek százai, ezrei ellen elkövetett erőszakos és szexuális papi bűncselekmények történtek.

Püspök Urak! Modern szóval élve- ez GÁZ!
Olyat buktatok, amilyet talán még sohasem.

Ezen tény önmagában válasz konferenciátok tavalyi állásfoglalására, körleveletekre.
Tudnotok kell: hat gyermekemből négyet katolikusnak kereszteltettem meg.

Majd mindegyik katolikus óvodába járt, bíztam bennetek, annak ellenére, hogy táltos úton járok mintegy húsz éve, reménykedtem abban, hogy nálatok Jézus Tiszta Szent tanítása érvényesül majd:

Majd leesett az állam, amikor megtudtam, hogy még Péter utódja - mostani pápátok - is sáros lehet.

Tudjátok - nekünk nincsenek iskoláink, templomaink, nem létezik sámán- ill. táltos egyház sem, a szabad ég alatt jövünk össze "pogány" ünnepeinken - vagyis Jézus Mester 2000 évvel ezelőtti tevékenységéhez hasonlóan viselkedünk.

Nincsenek közöttünk önjelölt teológus professzorok, nem osztjuk az észt Istenről, nem viselkedünk úgy, mintha mindent értenénk, sőt!

Püspök Urak, tudjátok nekünk nincsenek aranyozott ruháink, nem járunk golyóálló Mercédeszeken, vörös szőnyegeket és virágesőt sem láttunk még, nem szedünk perselypénzt, s az állam sem támogat minket, nincsenek milliárdos egyházi ingatlanok, papi cselédek, szolgák. Tudjátok, mi kétkezi - dolgozó emberek vagyunk, s szabadidőnkben Jézus és Mária Lényét keressük, valamint ATTILA KIRÁLYUNK népének csodáját kutatjuk. Ez a mi "nagy bűnünk" és ezért vagyunk mi szerintetek "ÚJPOGÁNYOK".

Nem úgy mint ti, akik ISTEN "egyenes ági képviselőjének", "méltó szolgálójának" tartjátok magatokat. S mi sajnos nem tudunk érdemben érvelni sem állításaitokkal szemben, hisz tanításainknak évezredes dokumentumait pontosan ti semmisítettétek meg, vagy tettétek a Vatikán titkos levéltárába ezer éve az általatok szentnek tartott Gellért és Vajk közreműködésével. S mai napig is folyamatosan inkvizíciós tevékenységet folytattok ellenünk, akármelyik évszázadban is bukkan fel egy-egy közülünk.

Lehet, hogy nem vagyunk egységesek, elismerem, hogy sokan közülünk bukdácsolnak még, nincs egységes ősmagyar vallás rendszer, csoport, tudás sem. De egy biztos: ránk nem jellemző az ami rátok:

Nem terjesztjük tűzzel vassal tanainkat, nem erőszakolunk meg gyerekeket, s nem nézünk le senkit, aki máshogy látja Istent - még benneteket sem!!!

Püspök Urak, most Ti vagytok porondon, nektek kell elszámolni, rendeződni, magyarázkodni!

Gyermekeimet hogy keresztelhetem át, ha koszos dolgaitok megismerése után nem kívánom tovább egyházatokba valóknak tartani?

Tiszta szívvel és szeretettel: Heffner Attila - magyar és székely hagyományőrző "szittya ÚJPOGÁNY", nagycsaládos zeneszerző