Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezotéria, okkultizmus

Cikkek

Fogalmak

2010.01.11

Tarr Dániel gondolatai...

 

Gyakorlati teozófia

2009.05.21

Itt és most élünk, ebben a korban, a XX. század utolsó éveiben és a III. évezred küszöbén, és közvetve vagy közvetlenül szinte állandóan tapasztaljuk, hogy az emberi tevékenység következtében majdnem a felismerhetetlenségig megváltozott és rohamosan változik e Földön minden.
 

A mágiák fajtái

2009.03.25

Az egyház szerint: a következőkben a mágia néhány fő formájáról szólunk röviden, mert sokan nem ismerik fel, hogy bizonyos cselekedetek és szavak mágikus tartalmúak. Az általunk használt felosztás természetesen kissé önkényes, mégis remélhetően hasznos támpontokat ad.

 

Mágia, varázslás

2009.03.25

Az egyház szerint: a mágia és varázslás lényege, bizonyos szavak kimondásával vagy cselekedetek megtételével olyan hatások kiváltása, melyek nem következnek a szavak vagy cselekedetek saját jelentéséből illetve közvetlen hatásukból. Egyértelmű tehát, hogy okkult, azaz rejtett erők felhasználása történik minden varázsláskor.

 

Jövendőmondás

2009.03.25

Az egyház szerint: ``jövendőmondás'' alatt a jövendő megismerésének okkult módjait értjük. A jövő fürkészésének ugyanis vannak a kereszténység szempontjából megengedett módjai is.

 

Szellemidézés, spiritizmus

2009.03.25

Az egyház szerint: a szellemidézéssel foglalkozó emberek azt állítják: bizonyos gyakorlatok elvégzésével a szellemvilág  egyes tagjait tudják megkérdezni, és ez által jutnak számukra fontos információkhoz pl. a jövőre vonatkozóan.

 

Babona

2009.03.25

Az egyház szerint: a babona lényege az, hogy valójában össze nem függő dolgok között rejtett összefüggést tételez fel.

 

Biblia az okkultizmusról

2009.03.25

 

Ezotéria fogalma

2009.03.25

Ezoterikának vagy ezoterikus tanoknak nevezünk számos olyan ősi irányzatot, ami a modern korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit egy tudományostól eltérő szempontból vizsgálja.

 

Ezotéria - Müller Péter szerint

2009.03.25

"...Azt kérdeztem milyen kapcsolata van Istennel. A válasza az volt, hogy az embereknek nincs szükségük közvetítőre az Istenhez. ...Felmentem a honlapjára és nagyon sok furcsa dolgot láttam ott. Furcsa volt azért, mert aki Jézusban hisz, az Ő tanításai szerint akar élni, nem pedig az okkultizmus illetve ezotéria bűvkörében. Nem tudom, hogy fér meg a kettő egymás mellett, nekem sehogy. A Biblia világosan elmondja, hogy szakítsunk az efféle dolgokkal. Nagyon furcsa keverve látni a dolgokat. Az okkult dolgok a sátán fegyverei, hogy megtévesszék az embereket és elragadják Istentől. A sátánnak ez a célja. Ezt elkellett mondanom, mert úgy érzem tévúton jár. Remélem nem bántottam meg és válaszol a levelemre." A VÁLASZ: