Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretni Istent

2009.03.15

1.  Kezdetben így gyakorold: Helyezkedj el kényelmesen és figyelj befele. Gondolj arra, hogy milyennek képzeled el Istent, mit gondolsz Róla. Tartsd a Róla alkotott vagy megjelenő képet/gondolatot/érzést/érzetet -bármelyik jó!- figyelmed központjában és akard, hogy a szívedből kilépő energia elérje ezt és Belé áramoljon.

2.  Amikor már jól érzed ennek az energiának az áramlását Isten-képedbe, elkezdheted a gyakorlat szabad átalakítását: Az Istenről kialakított képed is egy folyamatos változáson megy keresztül éppúgy, mint az a szeretet, amelyik a szívedből árad Felé. Ennek az az oka, hogy Te minden nap, minden gyakorlás által változol és a szíved egyre tisztább szeretetet képes adni. Ezáltal jobban befogadod Istent, és közelebb kerülve Hozzá, a Róla alkotott képed is egyre finomabb, pontosabb lesz. Így azt tapasztalod, hogy alkalmanként más-más formában jelenik meg előtted, sőt a külső Istenről felfedezed, hogy már Benned van! Engedj utat bátran ezeknek a változásoknak, ezek lelki fejlődésed mutatói, de ne is erőltesd azokat, mert csak hazugságba keveredsz.

3.  Eléred azt a "formáját" a gyakorlatnak, hogy a három rész - aki szeret, a szeretet és Akit szeretsz - lényegüket tekintve - üresség - eggyé válnak és emiatt összeolvadnak. Ez már a meditáció. Ezután már nincs semmi sem!