Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógyító hangok

2009.01.08

Gyógyító hangok

A csakráinkhoz tartozó szolmizációs hangok ismerete hozzásegít bennünket ahhoz, hogy az egyes csakráink alulműködését, vagy túlműködését zenei hangokon keresztül befolyásoljuk.

Ez azt jelenti az energetika nyelvén, hogy a különböző zenei eszközökkel kiváltott rezgés valamelyik csakrát stimulálja, vagy harmonizálja.

Ezek a tények valósulnak meg egészséges embertársainknál akkor, amikor egyes klasszikus zeneszerzők műveihez vonzódnak. Nem történik más, mint a zenei, komplex rezgés vált ki energiaközpont-harmonizációt, ami által az egész test energia- és auraszintje emelkedik, harmonizálódik.

A zene, mint egyénre szabott terápiás eszköz stimulálja a pácienst.

A klasszikus zenén kívül a meditációs, relaxációs zenék hatása közismert.

Különböző magyar hangszerekkel - sámándob, didzseridu, citera, hangvilla, etc. - keltett rezgések gyógyító, relaxáló, energiafeltöltő hatásaival stresszoldás és a csakrák működésének optimalizálása történik meg.

A komplex hangterápia a hangok gyógyító ereje mellett a színek, a kristályok, az illatok, a légzőgyakorlat és a meditáció egyidejű alkalmazásával harmonizálja szervezetünk energia központjainak (csakráinak) működését, melyek által új életerőt nyerünk.

Egy komplex kezelés általában kilencven percig tart. Hatása -az energetikai blokkok oldásának következtében- addig érvényesül, amíg újakat "begyűjtünk". Ennek elkerülésére-kivédésére megfelelő kulcsokat vehetünk át.