Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új világtörténelmi korszak paradigmája a Szent Korona

2010.01.28

Arisztotelész azt mondta, hogy minden döntési helyzetben három kérdésre adott válasszal jutunk el az Igazságig. Ez a három kérdés a „Miért?”, a „Mit?” és a „Hogyan?”

Napjainkban döntési helyzet elé állította a világot az erkölcsi, gazdasági és társadalmi válság.

Miért kell tennünk ez ellen?

A csillagászok megállapították, hogy eddig soha nem látott erejű napfolt-tevékenység fog az emberiségre köszönteni 2011-12-ben. A maja naptár szerint 2012-ben új világrend kezdődik.

„Elvesztettük erkölcsi tartásunkat. A most következő kényszerű összeomlás, katasztrófa vége egy történelmi ciklus lezárása, melynek a végén a mai nagy birodalom a sírba száll! Amint megkezdődik a gazdaság teljes széthullása, ezzel egy időben megkezdődik a nyugati társadalmak egyes szegmenseinek teljes elszegényedése, a globális háborúk és a teljes katasztrófa.” – mondta B. Farell amerikai közgazdász.

Wolf Klinz, az Európai Parlament krízis hatásaival foglalkozó bizottságának az elnöke a történelmi korszak dicstelen sírba szállását így fogalmazza meg Európára vetítve: „A válság máris jelentős károkat okozott a reálgazdaságban, és számos országot recesszióba döntött, de az igazi kihívások csak az elkövetkező hónapokban válnak majd láthatóvá. Küszöbön áll a társadalmi válság.”

Aki a XXI. század elején él, saját sorsán keresztül tapasztalja, hogy (Rákóczi szavaival) „a szenvedhetetlen iga” tovább nem fokozható mértékben ül nyakunkon a neoliberalizmus törvényszerű hozadékaként.

Mit kell tennünk azért, hogy a dicstelenül véget érő történelmi korszak ne okozza az Emberiség végzetét?

Einstein azt mondta, hogy „amikor valami elromlik, nem lehet ugyanazzal a gondolkodási móddal kijavítani, ami a romlást okozta, hanem új gondolkodási módot kell keresni”.

Tehát a végveszélyt hozó paradigmát egy olyan gondolkodási móddal kell felváltani, ami alapjaiban szünteti meg azt az okot, ami a romlást eredményezte.

A neoliberalizmus követői úgy gondolták, hogy rá tudják kényszeríteni az emberiségre a megbukott rendszer reformját, mert a szocialista-kommunista hittétel bukásával nincs más választás.

Csakhogy tévednek! A világtörténelmi korszak váltásához van az emberiségnek egy olyan paradigmája, amit a Teremtő ránk kegyelmezett Magyar Küldetésként: a Szent Korona Értékrend.